Paikkatietotutkimuksen tulokset jakoon eurooppalaisille kollegoille

Tiedote 17.10.2017

Julkaistu 18.10.2017  |  Ajankohtaista

Maanmittauslaitos isännöi kansainvälistä European Spatial Data Research (EuroSDR) -kokousta Espoon Hanasaaressa 18.−20.10.2017.

Paikalle tulee noin 40 kartta-alan johtajaa erityisesti keski- ja länsi-Euroopasta. Tilaisuus käynnistyy keskiviikkona suomalaisen paikkatietoalan tutkimuksen, yritystoiminnan ja paikkatietoinfrastruktuurin esittelyllä noin 70 hengen osallistujajoukolle.

− Tilaisuus on meille tärkeä mahdollisuus esitellä suomalaista paikkatiedon − erityisesti kaukokartoituksen, fotogrammetrian, laserkeilauksen ja geoinformatiikan − tutkimusta, yritystoimintaa ja käyttöä, sanoo tilaisuuden pääjärjestäjä, Laserkeilauksen huippuyksikön johtaja Juha HyyppäMaanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta.

Suomi paikkatieto-organisaation kantava voima

EuroSDR on Euroopan laajuinen voittoa tavoittelematon paikkatieto-organisaatio, joka yhdistää kansalliset maanmittauslaitokset, tutkimuslaitokset ja yliopistot paikkatiedon tutkimuksen ja tutkimustiedon soveltamisen ympärillä.

− Suomi on ollut EuroSDR:n kantavia voimia. Paikkatietokeskus on koordinoinut enemmän hankkeita EuroSDR:ssä kuin mikään muu organisaatio. Sitä kautta muun muassa suomalaiset laserkeilaustutkimuksen tulokset ovat siirtyneet käytäntöön myös muualla Euroopassa, Juha Hyyppä kertoo.

Maanmittauslaitoksesta ja Paikkatietokeskuksesta esillä maaesittelyssä ovat:

  • laserkeilaustutkimus
  • drone-osaaminen
  • itseajavat autot kartoituksessa ja
  • Oskari-kartta-alusta.

Esillä on myös muita suomalaisia paikkatietoalan organisaatioita, tutkijoita ja yrityksiä.

EuroSDR-organisaatio on perustettu Irlantiin alkuperäisen European Organization for Experimental Photogrammetric Research (OEEPE) -organisaation jatkajaksi. Se perustettiin vuonna 1953 valtiosopimuksilla kuten YK. EuroSDR:n sihteeristö sijaitsee tällä hetkellä Belgiassa. OEEPE/EuroSDR-muutoksen pääarkkitehtina toimi Paikkatietokeskuksen edeltäjän, Geodeettisen laitoksen silloinen ylijohtaja Risto Kuittinen.

Lisätietoja

Heli Honkanen, 040 661 6004, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi